Wikia


Albert Damsterborg

Burgemeester Albert Damsterborg van Gessum

Albert Damsterborg (1932-2005) was de burgemeester van Gessum, een dorpje dat nu in Oost-Storminge ligt. Bij zijn aanstelling in 1954 als burgemeester van Albert de jongste burgemeester van heel Waaiendland. Hij was ook de langst-zittende; hij was de burgemeester tot aan zijn heldhaftige dood bij de Overstroming van 2005. Het jaar darrop, fuseerde de gemeente Gessum met Radewijk tot Oost-Storminge. Hij stierf bij de Overstroming van 2005. De Minister van Grootheden verklaarde Albert na zijn heldendood postuum tot grootheid.

HeldEdit

In 1954 volgde Albert zijn oudere broer Jan op die was omgekomen bij een heldhaftige reddingsactie tijdens de eerste overstroming van Radewijk.

Albert Damsterborg is verre familie van Hector van Andou-Damsterborg. Ook bij de tweede overstorming in 2005 speelde dappere Albert een rol. Zelf verdronk Albert Damsterborg toen terwijl hij zijn schoondochter uit de golven probeerde te redden. Hij werd als burgemeester opgevolg door zijn zoon Jan, vernoemd naar zijn heldhaftige oom. Zijn zoon werd toen de Gemeente Gessum werd opgeheven burgemeester van Oost-Storminge