Wikia


Amalfi Strandkledij, een winkel in winkelcentrum van Civitas Libertas, verkoopt strandkledij voor het hele gezin!

GeschiedenisEdit

De eigenaar van "Amalfi Strandkledij" had naar aanleiding van een rondreis doorheen Italië, vernomen dat Amalfi (een stad in de provincie Salerno en de regio Campanië) een hele geschiedenis te vertellen heeft.

Amalfi is een kleine, toeristische stad met ongeveer 5400 inwoners, opgenomen in de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Ooit was Amalfi de 1ste van de 4 maritieme republieken van Italië, een belangrijk handelscentrum en een stadsstaat bestuurd door een Hertog. In de 9e, 10e en 11e eeuw na Christus was de stad, met ongeveer 30.000 inwoners, - na het destijds Islamitische Palermo - de grootste stad van Italië en beheerste in haar gloriejaren de handel van de Westelijke Middellandse zee. De stad Napels was de grootste handelsconcurrent van de stad.

Exclusieve collectiesEdit

De collectie strandkledij van wereldberoemde mode-ontwerper Gregorius Anselmi (een persoonlijke vriend van de uitbater) maakt deel uit van de exclusieve merken die Amalfi Strandkledij aanbiedt.

Tijdens de zomer van 2007 vlogen de badpakken en zwembroeken, geïnspireerd op de mode van de The Flintstones, letterlijk de deur uit. De bijhorende badjassen deden het iets minder goed vanwege de grote hitte, maar aan de badhanddoeken in hetzelfde thema konden zelfs de mannen niet weerstaan. Een geschenkje (goedmakertje) voor vrouw, vriendin of andere is altijd rn overal welkom. Sinds kort biedt Amalfi Strandkledij ook de exclusieve flip-flop's (beter bekend als thongs of havaianas) van Gregorius Anselmi te koop aan.

Bij mooi weer worden de kinderen getrakteerd op een ijsje, af te halen bij de ijsventer aan het strand. Bij regenweer worden leuke regenkapjes uitgedeeld aan iedereen die de winkel binnenkomt en voor minstens 50 € aankoopt.

Er deden reeds langer geruchten de ronde dat Gregorius Anselmi werk maakte van een exclusieve wintercollectie voor de ijsberen die jaarlijks de koude trotseren en bij vriestemperaturen het zilte nat induiken. Gezien de aanhoudende hitte besliste Gregorius Anselmi zijn wintercollectie 2007-2008 in Antartica voor te stellen...

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki