Wikia


Giovanni

Een in het geheim genomen foto van Giovanni (midden), dinerend met vrienden in een restaurant in Nicosia

Arturo Alessandro Luigi Giovanni De La Dette (Nicosia, 18 juli 1943) is een in Nicosia actieve maffiabaas en drugsbaron.

De La Dette stamt rechtstreeks af van de adellijke familie die het sinds jaar en dag al voor het zeggen had in Nicosia. Toen zijn vader Don Ivo De La Dette stierf, erfde Arturo zijn bezittingen en kreeg hij de leiding over de Nicosiaanse maffia. In 1971 startte hij een drugshandel op in zijn stad, die naar het schijnt nog steeds goed draait. De La Dette schrikt er niet voor terug om zijn vijanden te (laten) vermoorden. Zo was hij het die Firminus Dekmann neerschoot. Sinds 2010 is De La Dette officieel op rust, hoewel men denkt dat hij nog steeds operatief is. Het staat vast dat hij zijn zoon aan het klaarstomen is om de leiding over te nemen. Arturo is tevens ook lid van de LD. Men zegt dat hij zijn naamgenoot Arturo Tito Varente heeft gechanteerd. Hij zou Varente een kogel door de kop jagen als hij niet bij les bleus aanvaard werd. Anderen zeggen dat hij Varente heeft omgekocht en sommigen beweren zelfs dat Varente een vriendje van De La Dette is. Hier zijn echter nooit bewijzen voor geleverd.

Tot de dag van vandaag is het nog niemand gelukt De La Dette te arresteren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki