Wikia


Bert Zuderman (geboren 1934) is een beroemde schaakgrootmeester uit Nieuwlande. Hij woont in Radewijk en is al sinds 1952 een ongeslagen schaakkampioen. Hij heeft nog nooit een partijtje schaak verloren en is de recordhouder voor langste overwinningsreeks zonder verlies en langste titelhouder "landskampioen" voor bijna 58 jaar.

Dochters Netty Zuderman en Kitty Zuderman zijn eveneens beroemde schaaksters, net zoals schoonzonen Felix Salome en Adolf Madsen. Kleinzoon Henk Madsen is de jongste schaakkampioen van heel het land sinds 2007.

Hij is de oprichter van de Nieuwlandse Schaakfederatie. Die richte Zuderman op in 1949. Bert Zuderman is Luthers en van Duitse afkomst: zijn vader, een Beiers predikant, vestigde zich in de jaren '20 van de 20ste eeuw in Nieuwlande.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki