Wikia


Imageshdjv

Bobos Likis in 1958

Bobos Alexandros Likis (Nithaca city, 12 maart 1899, aldaar, 24 februari 1969) was de eerste president van de onafhankelijke republiek Nithacaanse Archipel.

Leven Edit

Likis werd geboren in een welgesteld gezin in Nithaca city, de grootste gemeente op het eiland Nithaca. Op achttienjarige leeftijd ging hij studeren aan de universiteit van Nirren Stad. Nadat hij zijn diploma politieke wetenschappen had gehaald, weging hij terug naar zijn geboortestad en ging hier in de gemeentelijke politiek bij de NS. In 1932 werd hij verkozen tot gouverneur van de Nithacaanse archipel. Tijdens zijn regeerperiode als gouverneur bevorderde hij voornamelijk de bananenhandel tussen Nithaca en het moederland. Wanneer de Derde Thyssalonische oorlog uitbreekt, wordt Likis opgeroepen als verantwoordelijke voor de bevoorrading van de troepen in Cent, dit in de rang van kolonel. Tijdens deze periode blijft hij echter gewoon gouverneur.

In 1948, vlak na de oorlog, wordt de Nithacaanse archipel onafhankelijk verklaard. Likis wordt naar voor gebracht als presidentskandidaat en uiteindelijk makkelijk verkozen. Hij richt een nieuwe partij op, de NDSP, waar hij ook voorzitter van wordt. Tijdens zijn beleid bouwt hij een sterke onafhankelijke economie op voor zijn land, en kijkt hij toe opdat de banden met het Groot-Nirrerijk behouden blijven.

op 24 februari 1969 overlijdt Likis aan longkanker, een kwaal waar hij reeds 2 jaar tegen streed, tijdens zijn vierde ambtsperiode. Binnen de Nithacaanse Archipel blijft hij een volksheld.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki