Wikia


Het sprookje van de grote boze kip verteld het verhaal van een nogal uit de kluiten gewassen kip die een zeer gemeen karakter heeft.

VerhaalEdit

Er was eens een grote kip met gemene oogjes en een scherpe snavel die naar alles pikte dat los en vast zat. Hij vrat alles wat er voor zijn neus kwam en groeide uit tot een kip van tien broden hoog, zo groot en sterk als twee volwassen mannen en minstens zo gevaarlijk. Deze kip at op tweejarige leeftijd haar baasjes op en sloopte hun boerderij, waarna zij een heel stel reusachtige eieren legde waaruit een heel leger kwaadaardige kuikens kwamen. Die hadden rode ogen en hoorntjes op de kop, en zaaiden dood en verderf in de omliggende landen met hun dodelijke laserogen en hun vuurspuwende snavels. Ook konden ze vliegen wat hen nog gevaarlijker maakte. Ze aten iedereen op, einde.

MoraalEdit

Vertrouw nooit een kip als hij je wil opeten en zorg dat ze niet teveel eten binnenkrijgen anders zal het je bezuren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki