Wikia


Harsbach
Friedrich 'Fies' Emmanuel Otto Von Dedelwiesen-Harsbach (Nirren Stad, 18 februari 1823- aldaar, 17 augustus 1890) was premier van het Groot-Nirrerijk van 1883 tot aan zijn dood.

Harsbach werd als zoon van de graaf van Nirren geboren in Nirren Stad. Als zoon van een van de belangrijkste personen uit de Nirriaanse adel verwierf hij veel invloed. Hij was degene die op 4 mei 1883 de moderne democratie invoerde in zijn land. Hiervoor was wel al sprake van een parlement, maar dit was alles behalve democratich. Als bedenker en uitvoeder van het nieuwere, democratische systeem, werd hij als vanzelfsprekend premier. Velen menen dat hij de eerste echte premier van het land was.

Hij stichtte de partij CDP, de nog altijd grootste van het rijk. Hier werd hij ook voorzitter van.

De Nirrianen vieren op 4 mei nog altijd hun feestdag, en Harsbach wordt tot op de dag van vandaag vereerd als volksheld, omdat hij, zeggen velen, het volk van het juk van de ondemocratische monarchie verlost heeft.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki