Wikia


Wodanson

Germannicus Wodanson

Germannicus Wodanson is de leider van de Wodanson Cultus in Horigheim. Hij is een religieus leider die geloofd dat hij een hedendaagse reincarnatie is van de oude Germaanse oppergod Wodan. Zijn volgelingen zijn talrijk maar niet altijd even fanatiek: de cultus is vooral een gezellige bijeenkomst voor alternatievelingen. Vrouwen met lange haren en kerels met vikingkledij en lange baarden komen bijeen in bossen onder leiding van Wodanson om gezellig samen rond het kampvuur bier uit grote holle koehoorns en tinnen vikingkannen te drinken en een everzwijn op Gallische wijze boven een knappend vuurtje te braden. Al met al is de cultus van Wodanson een gezellige bedoening.

Wodanson is ook een politicus: hij behartigd de rechten van de gelovers in Oude Goden in de Politiek van Horigheim. Als goede vriend van Peter Jan Bullema weet Wodanson steevast het lekkerste bier te regelen voor de bijeenkomsten (lees: feestjes) van de cultus.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki