Wikia


De Gobivissies zijn kleine geel-blauwe visjes die in de het Ahdinimeer vlakbij Nahejdin leven. Het is één van de meest voorkomende vissoorten van Kajunda, maar het is tevens de enige waarop niet mag worden gevist. Dat is omdat de visjes voor de Najuki en de Naghdor heilig zijn.

Omdat er al eeuwenlang niet op de Gobivissies is gejaagd en gevist zijn ze zo tam geworden dat je ze zo uit het water kunt pakken. Dat gebeurd niet vaak: uit respect voor hun heiligheid laten de meeste Kajundi's hen met rust. Ook de Kopaneh Jajek die het geloof dat de beestjes heilig zijn afdoen als "bijgeloof".

Najuki stamhoofd Uki Lukie heeft zichzelf uitgeroepen tot "beschermheer van de Gobivissies" en neemt deze taak dan ook zeer serieus.

De natuurlijke vijand van de Gobivissies is de Nashermaki. De Nashermaki is hierdoor door de Naghdor en de Najuki bijna volledig uitgeroeid totdat de Kopaneh Jajek besloten de diersoort te redden.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki