Wikia


Krackelinger.jpg

Krackelinger in 2000

Hermann Heinz Karharina Krackelinger (Überstdorf-am-der-Sachau (Tsernach), 18 juli 1939, Nirren Stad, 24 december 2002) was een Nirriaans Premier en dictator.

Krackelinger was lid van de communistische tak van de NS. Van 1987 tot aan zijn dood was hij premier van het Groot-Nirrerijk.

Jeugd en opkomst

Krackelinger groeide op in een klein dorp temidden de naaldwouden van de uitlopers van het Brudergebergte. Hij ging echter op zijn achttiende studeren aan het conservatorium van Achen, iets wat voor die tijd niet vanzelfsprekend was voor een gewone boerenjongen. Hier genoot hij een goede opleiding en een nieuwe opvoeding. Hij verdiepte zich in de politiek en sloot zich aan bij de communistische tak van de NS. Hij deed mee bij de verkiezingen van 1984, waar hij echter niet genoeg stemmen kreeg. In 1987 greep hij de macht en stootte hij zijn voorganger van de premiersstoel. Ook zorgde hij ervoor dat de groothertog niets meer in de pap te brokken had.

Het Groot-Nirrerijk onder Krackelinger's bewind

Het bewind van Krackelinger werd gekenmerkt door algemene hongersnood en een communistisch bestuur. Krackelinger lapte de mensenrechten aan zijn laars en martelde tegenstanders. In het begin van zijn ambtstermijn deed hij nog zijn best het volk voor zich te winnen, maar hoe ouder Krackelinger werd, des te harder hij tegen zijn volk werd. Ook was hij naar het schijnt in het begin een hartelijke, vriendelijke man. Dit 'hartelijke' verloor hij toen één van zijn beste vrienden en vertrouwelingen vermoord werd. Complottheoretici echter beweren dat hij zélf achter die moord zat, en dat hij zijn openheid gewoon verloor door de constante openbare druk. Het staat wel vast dat Krackelinger zijn laatste dagen in eenzaamheid sleet.

Dood

Toen Krackelinger op kerstavond op het balkon van het regeringsgebouw verscheen om een kerstgroet uit te brengen aan de mensen, werd hij vanuit het publiek beschoten. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar die avond nog aan zijn verwondingen. Een dader werd nooit gevonden.

Na zijn dood werden Krackelinger's eretekens ingetrokken, werden zijn standbeelden en gedenkplaten gesloopt en werden alle herinneringen aan hem uitgewist. Niets zou later nog aan zijn streng régime mogen herinneren. Ook de NS heeft er alles aan gedaan om haar naam te zuiveren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki