Wikia


Heronia is een klein landje dat naast Mekunar ligt. Heronia kent slechts 8000 inwoners maar is ondanks die kleine omvang toch ruim tweemaal zo groot als Mekunar, Heronia's grootte concurrent op economisch gebied. De bevolking van Heronia heet de Heronezen, een volkje dat in de regel niet bijster intelligent en nogal lui is. De Heronezen hebben al eeuwenlang een vete met Mekunar, al sinds 1874 om precies te zijn, vanwege de Zuleika-affaire.

De hoofdstad van Heronia is sinds 1901 Heronburg. De gesproken taal is het Ramatanjees, dat stamt uit het kleine bergdorpje Ramatanja en elementen van het Metrusiaans kent. De president van Heronia is Rani Jelandiha, en zij is één van de weinige vrouwelijke presidenten die het land ooit had (de enige andere was Nadine Mahrico in 1956).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki