Wikia


Het Hillebos

Het Hillebos, adembenemend mooi overdag, echter angstaanjagend griezelig des 's nachts

Melsbergen

Kasteel Melsbergen

Dik mannus

Dik Mannus

Het Hillebos is een legendarisch maar werkelijk bestaand bos in de heuvels ten zuiden van Horigheim. Hier speelden zich twee van de beroemdste Horigheimse Sprookjes af, namelijk Twee Herdertjes en De beren van Hillebos, sprookjes die vrijwel iedere Horigheimer zich wel kan herinneren omdat die door zijn grootouders aan hen is verteld onder het genot van een glaasje warme kwast op een donkere winteravond.

Het Hillebos stelt als bos tegenwoordig nog maar weinig voor. Dat komt omdat Dik Mannus, toen hij door een heks bezeten was en meende dat iedere boom een struikrover was, in 1783 besloot hen allemaal om te hakken, wat hem bijna ook gelukt is. Tegenwoordig zijn hierdoor de heuvels wel beter te zien, maar de hertjes en de zwijnen hebben te weinig beschutting over en zijn daardoor naar elders vertrokken. Dit is voor jagers, fotografen en natuurliefhebbers natuurlijk erg jammer, maar de heuvels worden er zeker niet minder mooi om.

Hillebos is tevens de thuisbasis van de zeldzame kwade bosapen, apen die je 's avonds niet graag in een donker steegje tegen het lijf loopt. Tevens zou de Roze Bosnicht, een mythologische figuur, er rondwaren. Die zou genadeloos iedereen aanpakken die zich niet stijlvol en modieus genoeg kleedt.

Een ander beroemd punt van het Hillebos is de Oude Melsberg, een heuvel die met haar hoogte van om en nabij de duizend meter boven zeeniveau het hoogste punt van heel Horigheim is. Hier staat het legendarische Kasteel Melsbergen dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de rijke Geschiedenis van Horigheim aangezien het vele malen belegerd is geweest en in handen is geweest van de meest machtige historische figuren van heel het land.

Het Hillebos heeft een grote historische, culturele en toeristische waarde. Uit heel het land komen mensen, van heinde en verre, naar het bos toe om de beroemde plaatsen te zien waar sprookjes zich hebben voltrokken en beroemde veldslagen uit het verleden hebben plaatsgevonden. Ook bezoeken ze vaak het blokhutje van Dik Mannus en het kasteel natuurlijk.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki