Wikia


Huekk Bergen

De Huekk-Bergen in de ogen van een Metrusiaanse schilder

Metrusiaanse Man

De Huekk-Bergen zijn een uitgestrekt en woest natuurgebied, een gebergte zo uitgestrekt en zo woest dat enkel de meest geharde bergvolkeren er kunnen overleven. Al sinds duizenden jaren leeft er een woest en ruig volk in de Huekk-Bergen, de mysterieuze en angstaanjagend sterke Metrusianen die vermoedelijk afstammen van de Neanderthalers.

De Stikkelaars en Immelanders die zo nu en dan in de Huekk-Bergen terecht komen hebben in het verleden handel met de Metrusianen gedreven maar dit werd bemoeilijkt door de moeilijk te verstane taal, het Metrusiaans. De Metrusiaanse cultuur is ingewikkeld en complex. Velen van hen leven nog altijd als jagers-verzamelaars wat erg goed mogelijk is in de uitgestrekte en kille Huekk-Bergen. Zij leven van de jacht op wilde berggeitten en van gepekeld vlees in de ijzingwekkend koude wintermaanden. Zij danken moeder aarde door haar in de gedaante van een heilige berggeit en yak te aanbidden. Het is ook het thuis van de machtige sjamaan Drondbé Majuke. Hij kan met magische kruidenbrouwsels de geestenwereld aan de wereld der mensen openbaren en boodschappen uit heden, verleden en toekomst ontvangen en doorgeven. De Huekk-Bergen zijn een heilige plaats.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki