Wikia


Paleis van Isjak IV

Het Paleis van Isjak IV in Nahejdin

Koning Isjak IV van Kajunda (1419-1482) was veruit de beroemdste koning die Kajunda ooit heeft gekend. Hij was de man die de hoofdstad van het land, Nahejdin, tot grote bloei wist te brengen en hij liet vele gebouwen na zodat men nooit zijn nagedachtenis zal kunnen vergeten.

Isjak IV stierf in 1482 toen hij de stad zij aan zij met zijn dappere paleiswachters verdedigde tegen een invasie van de Naghdor waarmee de Kopaneh Jajek toen in staat van oorlog verkeerden. Heel Kajunda was in rouw gedompeld toen zij de dood van hun geliefde koning vernamen. In 1504 werd door Isjak's kleinzoon de Isjak Straat naar hem vernoemd. Tevens herinnerd het Paleis van Isjak IV nog aan deze grote vorst. Het grootste naambord van het Heldenpad behoort toe aan Isjak IV.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki