Wikia


Johan Evertsz Eynewaert (1599-1675) was één van de beroemde en beruchte oprichters van de Liga van Horigheim, één van de belangrijkste bestuurlijke organen uit de omvangrijke Geschiedenis van Horigheim. Johan Evertsz Eynewaert is met name beroemd geworden omdat deze piepjonge koopman, 17 lentes jong, in 1517 de jongste mede-oprichter van de liga is geweest. Hij was oorspronkelijk niet in aanmerking voor lidmaadschap geweest, maar na de plotselinge dood van zijn vader, een vermogend bierbrouwer en scheepsbouwer, kon Eynewaert jr. als diens erfgenaam zijn vaders positie innemen.


Johan Evertsz Eynewaert is een beroemde Horigheimer omdat hij het hoofd werd van de invloedrijke Familie Eynewaert die tot op de dag van vandaag grote invloed uitoefend in bepaalde bedrijfsstakken van Horigheim. Hun bedrijf, Evertsz-Eynewaert en zn, Bierbrouwery, is één van de oudste en meest bekende bierbrouwers uit heel Horigheim.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki