Wikia


Het Jukimeer is een Kajundees meertje dat op zo'n dertig kilometer afstand van het grotere en bekendere Ahdinimeer is gelegen. Het Jukimeer is van nature de thuisbasis van de Najuki, één van de kleinere Kajundi-volkeren.

Het Jukimeer is minder helder en minder visrijk en welvarend dan het Ahdinimeer. Volgens de Najuki is dit omdat de Naghdor de heilige Gobivissies uit het Jukimeer hebben gestolen en uitgezet in het Ahdinimeer om de Najuki dwars te zitten en hun eigen meer en dat van de Kopaneh Jajek succesvoller te maken.

De theorie van de diefstal van de Gobivissies is afkomstig van Najuki stamhoofd Uki Lukie, die op een kunstmatig eilandje in het Jukimeer woont. Naar eigen zeggen waren er in zijn jeugd nog volop Gobivissies in het Jukimeer.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki