Wikia


Marcus Augustinus Nicolaas Maria Peter II von Nirrenburg (Schloss Ferienburg (Achen), 30 juni 1880, Nirren Stad, 24 augustus 1930) was de 49ste groothertog van het Groot-Nirrerijk van 1924 tot 1930.

Imagemarcusii

Marcus II van het Groot-Nirrerijk

Leven Edit

Jeugd Edit

Marcus von Nirrenburg werd geboren als zoon van Nicolaas VI, toenmalig groothertog, en Laurentina di Capra, groothertogin. Reeds op zesjarige leeftijd kende Marcus grote delen van de Bijbel uit het hoofd, hierin gedrild door zijn fanatieke ouders. Gedurende de eerste twintig jaar van zijn leven kreeg hij privélessen in het vakantiepaleis van zijn ouders. Hier woonde hij ook tot zijn kroning als groothertog.

Groothertog Edit

In juli 1924, dezelfde maand van de dood van zijn vader, werd Marcus op 44-jarige leeftijd tot groothertog gekroond. Zijn beleid,zou voornamelijk gekenmerkt worden door de heropbouw van zijn rijk, dat na de Tweede Thyssalonische oorlog in puin lag. Ook zou hij ervoor zorgen dat de Nirriaanse Safluïden, die nochtans in die periode verre van populair waren bij de bevolking, autonome rechten verwierven in enkele kantons van het rijk. Verder moest hij tegen eind jaren 20 aanzien dat de fascisten van de Thyssalonische TFP in buurland Thyssalonië steeds meer aanhang kregen. Hij schreef in december 1929 nog een brief naar zijn vriend in Thyssalonië dat hij 'moest oppassen met deze menschen, die een verderflijk gedachtegoed met zich meedragen'.

Dood Edit

Imagelijkstoet

Marcus' lijkstoet

Veel kans om iets te verwezenlijken tijdens zijn regeerperiode kreeg Marcus echter niet; op 24 augustus 1930 overlijdt hij aan zijn werktafel thuis aan een hartstilstand. Complottheoriën beweren dat de groothertog door iemand uit zijn nabije omgeving zou zijn vergiftigd. Hier zijn echter nooit bewijzen voor gevonden, en historici gaan er dan ook van uit dat de hartstilstand het gevolg was aan een gewoon disfunctioneren van een hartklep. Zijn zoon Nicolaas VII volgde hem op als groothertog.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki