Wikia


Huekk Bergen

Een Metrusiaans schilderij van hun bergketen bij zonsopgang

De Metrusiaanse Cultuur is ingewikkeld en complex, en wordt door buitenstaanders vaak niet begrepen. Enkel de ruwe bergvolken van de Huekk-Bergen (met name de Metrusianen maar in mindere mate ook de zeldzamere andere volkeren) kunnen deze cultuur doorgrondden. Ze hebben het geprobeerd uit te leggen aan de Stikkelaars en de Immelanders maar dit lukte niet vanwege de grote taalbarriere: het Metrusiaans is een bijna onmogelijke taal om te spreken laat staan om te verstaan.

Een belangrijk onderdeel van de cultuur is het aanbidden van de Metrusiaanse Oeros en de Huekkse Berggeit, die zij jaarlijks aan Moeder Aarde offeren voor vruchtbaarheid, gezondheid en voorspoed. Daarnaast maken de Metrusianen vele schilderen van verf die zij maken van bosbessen en klei. Deze kunstvorm wordt als schitterend en majestueus beschouwd. Ook van belang is de magische oude vertelstructuur die van de Gudronsonsi-Saga verhaalt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki