Wikia


Metrusiaanse Man

Een oudere Metrusiaanse man, een jager uit de bergen

De Metrusianen zijn de mysterieuze bergbewoners van de Huekk-Bergen die pas sedert 123 jaar spaarzaam economisch contact onderhouden met de Immelanders uit Immeland. Zij wonen nabij de Stikkelaars, bewoners van De Stikkel, en hebben nooit deel uit willen maken van de Raadssteden.

De Metrusianen zijn kort en gedrongen met dikke handen en voeten en een ruige haardos. Ze hebben een zongebruinde huid en verweerde koppen, ze zijn pienter en spreken een taal die het Metrusiaans wordt genoemd. Het Metrusiaans is een taal die duizenden jaren oud is: mensen vermoedden dat de Metrusianen van de Neanderthalers afstammen. Hun Metrusiaanse cultuur is beroemd en hun kunstwerken gewild.

Een gemiddelde Metrusiaanse man is 1.70 lang, weegt zo'n 90 kilo en heeft enorme handen (zo'n 25 cm lang en 16 cm breed) en voeten (zo'n 30 cm lang). Hun neuzen zijn groot en hun ogen klein, zij spreken met een rare tongval maar zijn zeker niet dom. Ze hebben brede borstkassen en machtige schouders, dikke keuten en enorme onderarmen en massieve polsen. Hun botten zijn enorm dik. Ze zijn enorm sterk en kunnen een oeros optillen.

Volgens hun Gudronsonsi-Saga zijn de Metrusianen nakomelingen van de berggod Ulhándrir: zij noemen zichzelf godenzonen en godendochters.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki