Wikia


Mhejki

Een jong Mhejki-meisje

De Mhejki zijn één van de volkeren der Kajundi's, de bewoners van Kajunda en omstreken. Ze vinden zichzelf "vrije fiere blanken" en zien zichzelf niet als "indianen" zoals de andere Kajunda-volkeren. Hun huid is licht van kleur, en hun ogen veelal varierend van groen tot blauw.

De Mhejki vinden zichzelf superieur aan bijvoorbeeld de Kopaneh Jajek en de Naghdor, maar voelen wel enige verwantschap met de pientere Najuki. Ze zijn een beetje "een vreemde eend in de bijt" in de ogen van de meeste Kajundi's. De Mhejki meisjes zijn ware schoonheden.

De berg de Jeteja is voor de Mhejki heilig. Veel van de Mhejki die in het Bahujeth-gebergte leven zijn dol op die berg en haar vele "heilige bomen". De Bhai en haar enge Nashermaki's mijden ze liever.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki