Wikia


Minister van Verplichtingen

de Minister van Verplichtingen neemt een appelpauze

De Minister van Verplichtingen heeft de nare taak op zich genomen het naleven van de plichten van zowel de overheid als de burgers van Waaiendland te controleren. Geen gemakkelijke taak, maar ook geen taak die veel bijval oogst.

Er gaat geen week voorbij of de Minister wordt waargenomen in de wandelgangen van het ministerie, gewapend met een notebook en een pen om akte te nemen van de overtredingen. Geen hoekje wordt overgeslagen, geen tegel onbelet gelaten. Neen,... de Minister van Verplichtingen heeft geen eenvoudige job gekozen. Wanneer de plicht roept, is hij er als de kippen, ook in de vroege uurtjes.

De Minister van Verplichtingen heeft een zwak, en daar weten nogal wat medewerkers handig mee om te springen. Onze Minister van Verplichtingen is namelijk gek op appels. Van kindsbeen af reeds verobert hij dagelijks een 6-tal appels die hij eerst zorgvuldig met een speciaal daartoe bestemde zakdoek op hoogglans brengt.

Tot voor kort kocht hij zijn appels in de supermarkt om de hoek van het Ministerie, maar dit dit gaat nu veranderen. De minister ontdekte namelijk de Farmer's market in Mandarin Village, Lovia...