Wikia


Naghdor

Een Naghdor vrouw

De Naghdor is één van de volkeren van Kajunda, de Kajundi's. De Naghdor zijn de grote vijanden van de Najuki en in mindere mate van de Kopaneh Jajek. Ze zijn een groot en een zeer strijdlustig volk met ongeveer twee miljoen leden. De Naghdor zijn grote, donkere mensen met beschilderde gezichten. In tegenstelling tot de andere Kajundi's dragen ze vaak geen kleren en geen verentooien. Ze kennen geen schaamte, geen angst en geen mededogen. Ze zijn een hard en meedogenloos volk, maar ze staan ook bekend om hun mooi vrouwen. Omdat de Kopaneh Jajek vroeger Naghdor vrouwen stalen in de Oude Tijden van voor 1920, is er een lange bloedvete tussen deze volkeren.

De stad waar de meeste Naghdor wonen is Jffanui, en de naam zegt het al (Jffanui betekent in Naghdor-taal Onze Plaats). Daarnaast wonen ze vaak in de wouden om de stad heen of in de kleine dorpjes die langs de oevers van meren en rivieren zijn gebouwd.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki