Wikia


Oost-Storming is een landje die grenst vlak aan Gliekerke en West-Storminge. De inwoners van Oost-Storminge en Gliekerke hebben van oudsher een vete met elkaar over de grens van hun steden. Volgens Oost-Storming eisen de Gliekerkers te veel grondgebied op: de Gliekerkers hebben dezelfde klacht over de Oost-Stormingers. De hoofdplaats is Radewijk, alhoewel alle plaatsen meestal samen als een plaats gerekend worden. De burgemeester is Hector van Andou-Damsterborg. Bekend is Oost-Storminge van de Overstroming van 2005 die er plaats heeft gevonden. Tot de Zuiderlander verovering van van Oost-Storminge in 1856 hoorde Oost-Storminge bij het machtige Storminger Rijk.

DialectEdit

De Oost-Stormingers hebben een apart taaltje, het Ost-Stormings. Dit is een vreemd, knauwerig taaltje dat erg afwijkt van het Gliekerkers dat de naaste buren spreken. Ook het verschil in taal is een reden van ruzie tussen de Oost-Stormingers en de Gliekerkers.

"Welkom in Oost-Storminge!"

zou een normale Waaiender zeggen. Een Oost-Storminger zegt in zijn dialect:

"Vilkam an Ost-Stormangi"

Dorpen (worden meestal als één plaats gerekent, die de naam Oost-Storminge heeft)Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki