Wikia


Pareton

Het Pareton in de herfst.

Pareton1
Het Pareton, soms ook geschreven als Parethon, is een mediterraan moerasland, gelegen in het zuidwesten van Thyssalonië en voor een klein deel in het zuidoosten van Jeromsen, waar men eerder de term Partonska dan Pareton zal gebruiken.

Het Pareton wordt gekenmerkt door zijn hoge vochtigheid en zijn zachte temperatuur het hele jaar door. Door de drassige bodem is het moeilijk om hier nederzettingen te bouwen, deze zal men hier dus ook niet vaak aantreffen. De grootste nederzetting is het plaatsje Darme, dat slechts 950 inwoners telt.

Qua fauna en flora doet het Pareton sterk denken aan de Camargue in het zuiden van Frankrijk. Het Pareton is echter nog niet 'ontdekt' door de toeristen, waardoor de streek zijn authenticiteit heeft kunnen bewaren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki