Wikia


Pupsytown is een kleinstadje, ongeveer 20km ten noordwesten van Nirren Stad, gelegen in Nirren Land dat bekendheid verwierf doordat Rita Varente's politieke carrière hier begon.

het stadje werd gesticht rond 1240 door broeders die er een klooster aanlegden. Later begon met met het bouwen van huizen en zelfs een kleine burcht om het klooster te beschermen. Tot in 1890 droeg het stadje de naam Pupen (uitgesproken Poepen). Door de toegenomen globalisatie en de eerste kennismaking met het Nederlands begrepen de Puppenaren dat hun stad in het Nederlands het weinig flatterende equivalent voor achterwerken betekende. Na rijp beraad werd dan ook beslist om de naam van het stadje te verengelsen naar Pupsytown. Het stadje is dus niet gesticht door Engelse kolonisten, zoals vele mensen denken.

De moeite waard om te bezoeken zijn het belfort, de st. Annakerk en de grote markt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki