Wikia


4315935114 11727dceec

Een badkamer in een Sentos wagen

4315197177 976db5d680

De slaapkamer in een Sentos wagen

Sentos-transport is het belangrijkste vervoersmiddel dat gebruikt wordt door de Irantoe. Het principe van dit transport systeem is dat de karretjes worden voortgeduwd op een gravitatiebaan doordat het stukje baan dat voor de karretjes ligt, wordt geactiveerd en zo de karretjes daarnaartoe getrokken worden. De stukken baan die op dat moment onder de karretjes liggen worden geactiveerd met Anti-Gravitatie zodat de karretjes boven de baan zweven, dit heeft als gevolg dat de wagentjes zo min mogelijk weerstand hebben en er dus minder Lampostik nodig is om het karretje snel genoeg te kunnen laten gaan. De uitvinder van Sentos-transport is Wilyum Xlerxanders (14G;Komput - 20G;Komput)


InrichtingEdit

De inrichting van de Sentos is aan de moderene kant, en de meeste wagens hebben nu ingeboude badakamers en slaapkamers naast de gewone zitplaatsen voorin. De watertoevoer naar de badkamers wordt geregeld via de buizen in de grond van de wagen via een hoge druk systeem. Dit water komt uit een opslag achterin, waarin 7000 Liter water past in 2.1 kubieke meter, hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek om alle lege ruimte uit de watermoleculen te halen (Hydroklapis). De slaapkamer is in een kamer gebouwd dit in principe los staat van de wagen zelf en alleen met 8 veringen vastzit, hierdoor voelen de Irantoe die daar liggen te slapen helemaal niks van wat er om hun heen gebeurt. Als wekker is er in het dak van de slaapkamer een paneel bevestigt dat een halfuur van te voren begint aan een proces om een Grepa-opkomst te nabootsen, de Irantoe vinden dit de fijnste manier om wakker te worden.
De stoelen voorin de wagen zijn voorderest van goede kwaliteit en zijn opnieuw ontworpen in 85G;Leput door de beroemde ontwerper Guirocko Demolsti (80G;Leput - 2G;Glaput). Daarvoor waren ze ontworpen door de broer van Wilyum Xlerxanders genaamd Waikpon Xlerxanders (14G;Komput - 24G;Komput), maar zijn stijl blijft kwa kwaliteit en efficentie achter bij de behoefte van nu.