Wikia


Sport in Horigheim behandeld de invloed van sportieve activiteiten in de stadsstaat Horigheim.

Al sinds haar oprichting en het verkrijgen van haar stadsrechten is Horigheim erg op sport gericht. Al eeuwenlang zorgt de Universiteit van Horigheim voor de ontwikkeling van de geest, en zorgt de Raad van Fysieke Ontwikkeling voor sport en het lichamelijke welzijn van de Horigheimers. Met name de zeilsport en de sportvisserij (aan de rivier de Neima) zijn erg populair. De jaarlijks gehouden Neima Regatta trekt steevast veel bekijks. Dan was er nog het sinds 2007 verboden berenworstelen, en in mindere mate sporten als voetbal en schaatsen (in de winter over de bevroren Neima nabij Arkhuizen).

De Horigheimers zijn grote en sterke mensen. Ze hebben een uitstekende conditie vanwege het vele sporten wat ze bijna allemaal doen, en dat komt de Horigheimer manne van pas wanneer ze zich aanmelden voor de Horigheimer Gardisten in een bui van pattriotisme.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki