Wikia


Tremen Elrois Alzakis (Errenhof, 12 juli 1875, Arce, 31 maart 1942) was de premier van Thyssalonië van 1922 tot 1932.

Imagetremen

Tremen Alzakis in 1902

Alzakis werd in '22, tijdens het interbellum tussen de Tweede Thyssalonische Oorlog en de Derde Thyssalonische oorlog, door zijn partij (de conservatieven) aangesteld als premier na een absolute meerderheid behaald te hebben, na een coalitie met de katholieken.

Zijn ambtstermijn kenmerkte zich vooral door het broberen heropbouwen van een natie die in puin lag, en door het proberen terug goede banden te smeden tussen Thyssalonië en andere naties. Hier had Alzakis moeite mee, door zijn conservatieve en monarchistische ingesteldheid. Alzakis verheerlijkte gedurende zijn hele ambtstermijn de koning en het oude systeem, wat hem bij de onderste lagen van de bevolking niet populair maakte.

In 1932 werd de conservatieve partij van Alzakis weggestemd en kwam de TFP van Dolor Servir aan de macht. Alzakis sleet de laatste jaren van zijn leven thuis in Arce.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki