Wikia


Ubaqia is een planeet in sector 14/LOP-1458Q van het Raintwid stelsel. Op Ubaqia leven verschillende soorten organismen, maar de meest voorkomende is de Irantoe, deze soort leeft er al sinds het Fligut tijdperk en is langzamerhand
Hydor redux v2 by gucken

Ubaqia, sector 14/LOP-1458Q (Raintwid stelsel)

steeds verder ontwikkeld tot wat ze nu zijn. De planeet draait om een zwart gat heen namenlijk de Grepa, één rondje om de Grepa heen wordt een Grepaan genoemd. De planeet draait ook om z´n eigen as heen en zo een periode wordt ook wel een Bantoen genoemd. Ubaqia heeft 5 manen genaamd: Rigot, Klemdo, Frant, Bytol en Xlerx. Deze laatste naam is genoemd naar de uitvinder van de Sentos-transport lijn, wat het belangrijkste transport systeem op Ubaqia is, genaamd Wilyum Xlerxanders (14G;Komput - 20G;Komput).


GeschiedenisEdit

De geschiedenis van Ubaqia is verdeeld in verschillende tijdperken. Het tijdperk dat nu bezig is heet het Glaput en zit nu in Grepaan 5, dit wordt genoteerd als 5G;Glaput. Het tijdperk waarmee het allemaal begonnen is heet Primatut. Hier is een overzicht van alle tijdperken:

Tijdperk Opmerkingen
Primatut Ontstaan van Ubaqia; Er slaan meerdere meteoren in, hierbij worden de manen gevormd
Secundut Grepa begon licht stralen af te geven; Er onstond leven op Ubaqia;
Titrut Eerste leven met hersenen ontstaat (ook wel de Makiopolis I genoemd)
Fugut Het leven begint op land te komen, ook luchtplanten (Aeroklopis) ontstaan
Stopalut Makiopolis II gebeurt, hierbij verliezen veel organismen het leven
Kasut Herstel van Makiopolis II; Eerste wezens die op Irantoe lijken ontstaan
Kaiut Ubaqia werdt bezocht door de Grapjia, de heersende soort op zijn buurplaneet Greognal
Fligut De Irantoe zoals ze nu zijn ontstaan
Bestut Eerste stad van de Irantoe ontstaat genaamd Vrafik
Homut De energiesoort Lampostik wordt uitgevonden/gevonden; Lampostische revolutie vind plaats
Stiput De Irantoe vinden uit hoe ze van Lampostik, Saalopir kunnen maken, hun belangrijkste voedingsmiddel
Vaiut De eerste manieren om grote afstanden af te leggen worden uitgevonden
Komput Het Sentos-transport wordt uitgevonden, en wordt een van de belangrijkste middelen ooit; De eerste Ubaqia oorlog vindt plaats (Makiopelos I)
Leput Makiopelos II en Makiopelos III vinden ook plaats; Sentos-transport wordt nu in alle steden toegepast van het Kretop Cologun.
Glaput

De hedendaagse tijdsperiode; Eerste ruimtevaarts programma opgestart


GeografieEdit

Ubaqia is opgedeeld in vier verschillende delen, deze delen worden Kretopsen genoemd. De namen zijn: Cologun, Ewultigun, Pasdagun en Fucigun. In alle delen worden andere talen gesproken en hoewel ze elkaar al
Kretopsen-map

De verdeling van de kretopsen op Ubaqia

lemaal nodig hebben om te overleven zijn ze het niet altijd met elkaar eens. Dat is ook duidelijk tezien in Makiopelos I, II en III, waarbij alle 4 de Kretopsen meededen.

CologunEdit

Cologun is de grootste en machtigste Kretop van Ubaqia, het bestaat uit een groot deel van het hoofdeiland, 3 kleine eilandjes en nog een klein deel van een ander klein eilandje. Het landschap is redelijk vlak en is een groot bosrijk met enkele riviertjes die ertussen door gaan. De hoofdstad van Cologun is Tamonaros, deze stad wordt omringd door een ring van bergen en is via ondergrondse tunnels en via de Sentos-transport te bereiken. Ook is de stad via de riviertjes te bereiken die onder de bergen door gaan, maar deze kunnen nauw worden in de berg en worden dus meestal niet gebruikt.

EwultigunEdit

Ewultigun is de Kretop van de bergen en mijnen, zij zijn eigenlijk de grondstoffen producent voor de andere Kretopsen. Maar ze hadden ook prachtige bossen en weides, maar die hebben ze vervangen door landbouwgrond om onder andere Saalopir, Frituraris en Blumenion te verbouwen.Verder hebben ze ook heel veel kustgebied waardoor ze ook veel vissen die weer worden verkocht aan de andere kretopsen. Ewultigun is de tweede grootste kretops op Ubaqia, het bestaat uit twee delen van het hoofdeiland en nog een klein gebied van een klein eilandje.

PasdagunEdit

Pasdagun is een van de kleinste kretopsen en bestaat uit 2 kleine gebieden van het hoofdeiland, een klein eiland en een groot deel van een ander klein eiland. Pasdagun verdient vooral geld door de vele fabrieken die in deze kretops staan en waar bijna alle inwoners van Pasdagun in werken. Pasdagun bezit ook nog een paar mijnen in het berg gebied van het hoofdeiland.

FucigunEdit

Fucigun is de andere kleine kretops en bestaat uit twee kleine gebieden van het hoofdeiland en een groot gebied van een klein eiland. Fucigun is vooral de plek om vakantie te vieren, want het is hier altijd warm en vooral op het eiland (Uclakai) is het prachtig om vakantie te vieren.Wordt vervolgd...