Wikia


Vinderbergsen is een dorpje dat in de Vallei der Gebroken Voorwerpen ligt aan de oevers van rivier de Ilenaldop. Het maakt onderdeel uit van Holenberendrecht en staat bekend om de vele verschillende bouwstijlen die het dorpje haar karakteristieke uiterlijk geven. De straten zijn met kinderkopjes (steentjes) geplaveid en de daken veelal van stro of van dakpannen ondersteund met eeuwenoude houten bilzen. De bevolking is vriendelijk maar ouderwets.

Vinderbergsen onderhoud goede contacten met het nabijgelegen Breukelhoven. Beiden vallen ze onder dezelfde gemeente en de burgemeesters van beide steden, voorheen rivalen, hebben de strijdbijl jaren terug begraven en zijn sindsdien goede vrienden geworden. De burgemeester van Vinderbergsen is Jurriaan Lentius.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki