Wikia


West-Storminge is een gemeente van Zuiderland. De gemeeste grenst ten westen aan Oost-Storminge en is een relatief grote gemeente met maar zo'n 10,000 inwoners. Tot 1856 hoorde West-Storminge bij Oost-Storminge en was het een zelfstandig landje genaamd Storminger Rijk.

Beide landen werden door Zuiderland ingenomen rond 1850 en tot twee zelfstandige districten gemaakt. West-Storminge heeft vaak te kampen met hevige wind, windhozen en zware regenval. In tegenstelling tot Oost-Storminge vinden er maar weinig overstromingen plaats. West-Storminge is een arm gebied. De bevolking is arm en er heerst veel criminaliteit. Vaak zijn er nog conflicten met Oost-Storminge over grondgebied en voorzieningen, maar de Ost-Stormingers trekken altijd aan het langste eind in deze discussies. Burgemeester is Pieter Halewijn die vaak in conflict is met de Oost-Storminger burgemeester Hector van Andou-Damsterborg.

DialectEdit

De West-Stormingers hebben een apart taaltje, het Wisj-Stroemans. Dit is een vreemd, zangerig taaltje dat erg afwijkt van het Ost-Stromings dat de naaste buren spreken. Ook het verschil in taal is een reden van ruzie tussen de Oost-Stormingers en de West-Stormingers.

"Welkom in West-Storminge!"

zou een normale Waaiender zeggen. Een West-Storminger zegt in zijn dialect:

"Wáálke oj Wisj-Stormangi"

DorpenEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki